Spēcīga vētra tuvojas – Bricis norāda, ka var gāzt pat svētku egles

Latvijā pazīstamais meteorologs Toms Bricis šorīt atkal bija viesojies LTV raidījumā “Rīta Panorāma”, kur sniedza prognozes par šīs nedēļas laikapstākļiem un pastāstīja par iespējamiem laikapstākļiem Ziemassvētku laikā.

Runājot par sniegu, Bricis norādīja, ka Rīgā un Latvijas centrālajā daļā sniegs jau bija uzsnidzis, taču ātri nokusa. Savukārt valsts austrumos sniega sega saglabājās ilgāk, un tā kušana nenotika tik ātri. Viņš arī pieminēja, ka Cēsu rajonā sniega bija uzsnidzis tik daudz, ka koki no tā smaguma jau bija sākuši lūzt.

Neskatoties uz to, arī Latvijas austrumu reģioniem tuvākajās dienās siltums kļūs arvien izteiktāks. Jau pirmdien pēcpusdienā Kurzemē gaisa temperatūra sasniedza +9 grādus, kas ir gandrīz sasniedzis Latvijas nacionālo siltuma rekordu — 9,2 grādus, kas tika reģistrēti 2006. gadā. Meteorologs prognozēja, ka pastāv ļoti liela iespēja, ka šis rekords tiks pārsniegts.

Pirmdien Latvijā valdījis spēcīgs vējš, kas Ventspilī jau bija sasniedzis 28,5 metrus sekundē. Šādos laikapstākļos īpaša uzmanība bija jāpievērš tam, ka Ziemassvētku gaidās pagalmos, mājās un ielās bija izliktas dažādas svētku dekorācijas, kuras stiprajā vējā varēja tikt bojātas.

Tas attiecās arī uz Ziemassvētku eglēm, kuras daudzviet bija novietotas, lai radītu svētku atmosfēru. Tās nebija paredzētas izturēt šādas vēja brāzmas, tāpēc bija liela iespējamība, ka tuvākajās dienās sociālajos tīklos parādīsies fotogrāfijas un video ar saplēstām dekorācijām un nogāztām eglēm.

Zinātnieki jau tuvākā nākotnē prognozē iespējamu ekstremālu aukstumu Latvijā – termometra stabiņš varētu noslīdēt līdz -40 grādiem

Pie tik stipra vēja bija jāparedz arī citi postījumi. Pirmdienas laikapstākļi labi parādīja, kas bija sagaidāms turpmākajās dienās – kopumā nedēļa izrādījās vienveidīga. Otrdien un trešdien gaisa temperatūra nedaudz pazeminājās, un trešdien vietām bija sagaidāms arī sals un jauna sniega kārtiņa.

Lielākās izmaiņas sagaidāmas nedēļas nogalē! Par to vairāk var lasīt turpinājumā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment